E-postadress


Lösenord
  

Storstad Linköping är en oberoende intressegrupp och ett öppet nätverk. Alla som har ett intresse för Linköpings utveckling är välkomna som medlemmar. Vårt forum är öppet för saklig debatt och direkt kritik.

Bli medlem nuDiskussionsforum
Artikelarkiv
Krönikor
Förslag
Kritik
Notiser
Reportage
Linköpingsprojekt
Kartvy
Om Storstad Linköping
Vanliga frågor
Kontakta oss
Externa länkar
Om cookiesSenaste diskussionerna


Brf. Riddarsporren, Berga

Senaste inlägget av Mats B den 30 dec 2015 kl 01:07


Östra Valla och T1

Senaste inlägget av Hans Stålner den 30 okt 2015 kl 10:49


Vimanshäll

Senaste inlägget av Mats B den 25 okt 2015 kl 12:31


Köpenhamn

Senaste inlägget av Hans Stålner den 16 okt 2015 kl 17:43


Hörnet St Larsgatan/Drottninggatan

Senaste inlägget av Hans Stålner den 24 sep 2015 kl 16:35
Storstad Linköping argumenterar för Linköpings urbana utveckling, för en större livfullare innerstad och en utvidgad stadskärna som är kulturellt och kommersiellt betydligt starkare än dagens.

Vi vill att Linköping byggs till en tät, koncentrerad och gedigen stad. Att utglesningen upphör och att man slutar bygga rena bostadsområden i tätortens utkanter. Vi vill att man istället satsar på den verkliga staden!

Principen vi stödjer för utbyggnaden är den sammanhängande kvartersstaden. Vi tillåter dessutom ordentliga höghus i kvarteren, både för kontor och för bostäder.

Vi vill även föra estetiska värden tillbaka in i staden. Det gäller att bygga den attraktiva staden med ett tilltalande stadsrum och snygg arkitektur.

Läs mer om Storstad LinköpingDela |

Malmö: citytunneln är invigd


Tillbaka till diskussionstrådarna

Tror att Gehl Architects kan bli mycket viktiga för revitalisering av modernistisk ytterstad och framförallt förort i framtiden, här passar deras stadsbyggnadsidé utmärkt.

Edit: En stor portion beröm måste gå till främst Malmö Stad tillsammans med deras kommunala bostadsbolag MKB.


Skrivet av Hans Stålner den 13 april 2012 kl 13:19 - Uppdaterat den 13 april 2012 kl 18:52

Culture Casbah - Törnrosen Tower vinner internationellt prestigefyllt pris. Som sagt innan är det här riktigt bra.

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/mkb_fastighets_ab/pressrelease/view/mkb-vinner-med-culture-casbah-i-cannes-846943


Skrivet av Hans Stålner den 18 mars 2013 kl 11:37

Kul! Det var mitt förstaval i den arkitekttävlingen. Ett förslag som går ut på att bryta ner skalan och blanda funktioner. Det höga huset är intressant, men inte det viktigaste i förslaget. Det är den rumslighet och småskalighet som skapas av de stadsmässiga stråken, formade av byggnader, som gör förslaget unikt.

Skrivet av Robin Andersson den 18 mars 2013 kl 20:57

Absolut är det så. Det bästa tävlingsprogram jag läst och rätt förslag vann. Tror att detta blir ikoniskt i meningen förebild för hela landet - Törnrosen Tower hjälper till med det.

Man pratar ofta om "lyft" och det här kommer bli ett verkligt sådant. För Rosengård och för Malmö.


Skrivet av Hans Stålner den 19 mars 2013 kl 10:38

Förövrigt så hade jag gärna sett något liknande det här som samhällsbyggnadsmässa i Linköping, snarare än ett "nytt bostadsområde med inslag av verksamheter" ute på fälten i Valla. Det är just sådana här projekt som behövs för att bryta sönder de modernistiska strukturen i Skäggetorp, Ryd och Johannelund, mfl.

Skrivet av Robin Andersson den 19 mars 2013 kl 13:21

Ja, tror att detta är själva startskottet för revitaliseringen av "förorten". Fördelen är att det märkligt nog går att strukturera in Rosengård med centrala staden i Malmö. Kan bara karaktäriseras med ordet "tur", de byggde inte miljonprogrammet så lång ut i den staden, när det begav sig. Har själv varit där, avståndet är inte så väldans långt.

Svårt med samma effektivitet för Skäggetorp och Ryd - men visst det går, bara på ett annat sätt. Och över tid: Skäggetorp till Övre Vasastaden?


Skrivet av Hans Stålner den 19 mars 2013 kl 13:28

Jag har för övrigt filat på ett förslag för ny stadsplan för Skäggetorp. När det är klart så får jag presentera det här. Likaså ett förslag för ny stadsplan kring Folkungavallen.

Skrivet av Robin Andersson den 19 mars 2013 kl 13:56

Malmö satsar på en stad för gående.
http://www.malmo.se/download/18.6e1be7ef13514d6cfcc800081648/Fotg%C3%A4ngarprogram+2012-2018.pdf

Det var något juryn missade för Linköping när man valde Åstad som stadsstruktur i arkitekttävlingen.


Skrivet av Hans Stålner den 16 december 2013 kl 14:59

Malmö ligger i framkant vad gäller stadsutveckling i Sverige. Stockholm är också bra, främst i planskeden, men sviktar lite när det gäller genomförandet. Det är precis dessa resonemang som behövs. Människans mest naturliga fortskaffningsmedel är benen. Vill vi ha en stad för människan så måste ju den också byggas så att människor naturligt kan ta sig mellan sina målpunkter. Närhet är avgörande för en väl fungerande stad. Närhet skapas genom täthet och en finmaskig gatustruktur.

Skrivet av Robin Andersson den 16 december 2013 kl 15:34

Malmö har gjort det igen. Konsert, kongress och hotell mitt i staden .Plus bostäder! Fantastiskt! Sveriges absolut bästa bygge på väldans lång tid.

Invigning av konserhuset den 2:e maj!

http://www.malmolive.se/sv/platsen


Skrivet av Hans Stålner den 28 april 2015 kl 12:46


Sida
2
Norton 360